Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Information från Lokala BRÅ

Information från Lokala BRÅ´s möte den 22 februari 2018

Återblick på den trygghetsvandring som genomfördes
den 10:e januari:

Trasig gatubelysning samt trasiga armaturer i anslutning till Jonsbo skolan är ordnat (Kommun och Trafikverket). Projektering av belysning i anslutning till återvinningsstationen pågår (Kommun). Förutsättningarna för belysning efter gamla banvallen och mellan skolan och elljusspåret utreds (KSSU). Ökad trygghet efter Holmgatan har startat (Vägföreningen, Kommunen och Trafikverket).

Lägesbild hos deltagarna

Kommunen
Socialförvaltningen utveckla missbruksvården samt att man utreder möjligheterna till att införa fältassistenter.

Blåljuspersonal ska erbjudas pedagogiska luncher på skolorna för att på så sätt skapa goda relationer mellan ungdomar och utryckningspersonalen.

Samverkansavtalet mellan kommunen och Polisen uppdaterades samt nytt medborgarlöfte undertecknades av kommunalrådet Ola Gilén och polisområdeschef Mattias Skarp.

DSC_0013.jpg

Polisen och kommun
Har haft framgångsrika möten med McDonalds som har inneburit att skadegörelsen inne restaurangen har minskat.

Polisen
Kommer att påbörja ett projekt, tryggare butik,  tillsammans med ICA-Supermarket i Hedemora. Syftet med projektet är att minska stölder i butiken.

AB Hedemorabostäder och Hyresgästföreningen
Kommer starta ett projekt som heter Huskurage. Syftet med projektet är att grannar ska visa omtanke och omsorg vid oro för att någon far illa. Bostäder startar upp verksamheten under våren sen tar BRÅ över och försöker inplantera metoden hos de privata fastighetsvärdarna. Bomöten mellan hyresvärden och hyresgästerna är viktiga.  Det är bra om Polisen kan del ta på dylika möten.

Trygghetsvandring
Planerade trygghetsvandringar är i Vikmanshyttan och Moränget.


Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-03-06