Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Eldstad, vad gäller vid installation?

Innan du installerar en eldstad behöver Du göra en anmälan till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Detta gör du genom att kontakta Hedemorasotaren som kommer hem och håller ett tekniskt samråd med dig. Sotaren skickar sedan in anmälan till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Innan du kontaktar sotaren kan det vara bra att ha bestämt vilket fabrikat och vilken modell av eldstad som ska installeras. Endast miljögodkända eldstäder får installeras.

Startbesked

Installationen får inte påbörjas förrän ett startbesked har givits av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Besiktning

När eldstaden är installerad ska den besiktigas av sotare. Tillträdesanordningarna på taket ingår också i besiktningen. Sotaren skickar besiktningsprotokollet för den godkända eldstaden till Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen, som ger ett slutbesked.

Slutbesked

Eldstaden får inte tas i bruk förens ett slutbesked har givits av Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen.

Sanktioner

Att påbörja installationen innan startbesked givits, eller att ta eldstaden i bruk innan slutbesked givits kan ge dryga böter. Så se till att ha fått startbesked innan installationen påbörjas och slutbesked innan du börjar elda.

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2015-04-23

Frågor & Svar