Kontakt

Kontakta Hedemora kommun

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora

Dela sidan på sociala medier

Om lägenheterna

Granen består av två byggnader som möter varandra i ena kortändan. Det finns 31 lägenheter med 33 platser som är ordnade i 3 våningar inklusive markplan. På avdelningen Eken finns 5 lägenheter avsedd för personer med utredd demenssjukdom och minnesproblematik.

Lägenheterna är indelade efter fem arbetsgrupper vilket innebär att de äldre oftare möter samma personal;

  • Grön- 5 lägenheter avsedda för personer med demenssjukdom
  • Blå - 6 lägenheter varav 1 avsedd för samboende par
  • Röd - 6 lägenheter varav 1 avsedd för samboende par
  • Gul - 7 lägenheter

 

Alla lägenheter har balkong och på varje våningsplan har de båda husen tillgång till en gemensam stor terrass, som syns på bilden ovan. En del av lägenheterna har kokmöjligheter och samtliga lägenheter har rymliga hygienutrymmen. Det finns tillgång till förrådsutrymmen i källaren.

I markplan finns en Samlingssal för underhållning och aktiviteter och de boende kan även låna den för festligheter som födelsedagar och liknande.

 

På Granen hyr man sin lägenhet av Hedemorabostäder AB, precis som en vanlig lägenhet. Det betyder att man har sina egna möbler i sin lägenhet med undantag från sängen, som tillhandahålls av kommunen.

Man skaffar sin egen hemförsäkring men TV-licensen, elen och vattnet ingår i hyran. Personalen ordnar med tvätt av kläder mm och med städning av lägenheten. Fönsterputsning utförs däremot av anhörig eller bekostas av den boende.

Pensionärer kan ansöka om Bostadstillägg från Pensionsmyndigheten.
 

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-04-18