Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Medborgarlöften och samverkansavtal

Hedemora kommun och Polisen har undertecknat medborgarlöften och en samverkansöverenskommelse. Det har gjorts för att öka tryggheten i Hedemora och för att öka servicen för medborgarna.  Det kommer bland annat att innebära ökad polisnärvaro med mer fotpatrullerande och aktiviteter som trafikkontroller. Det blir också möjligt att hämta ut pass och att lämna in hittegods i Hedemora igen.

Undertecknandet gjordes av kommunalrådet Ulf Hansson och TF Lokalpolisområdeschef Susanne Lindström. Det gjordes i samband med att lokala BRÅ (Brottsförebyggande Rådet) hade sammanträde.

Undertecknande medborgarlöften

Medborgarlöften
Det har tagits fram en lägesbild på hur polisen, kommunen och medborgarna ser på situationen i Hedemora. Samsynen kring vilka problem finns har varit stor mellan de som deltagit och det har varit lätt att avgöra vad som gör att gör att medborgarna inte känner sig trygga och på vilka platser är det. De prioriterade områdena som framkommit är:

  • • Trafiksituationen kring Mc Donalds och på Åsgatan framförallt under kvällar och helgnätter.
  • • Området vid Centrumgallerian, både inne och utanför, under dagtid. Där är det ordningsstörningar.

I medborgarlöftena ingår att polisens kommer att vara mer närvarande vid dessa platser och tidpunkter. Hedemora kommun ska genomföra trygghetsvandringar. Detta arbete ska ge en ökad trygghet för medborgarna och en minskad brottslighet.

20160920_140622.jpg

Samverkansöverenskommelse
Syftet är att stärka samarbetet mellan Hedemora kommun och polisen och samtidigt öka servicen för medborgarna. Det är ett unikt samarbete som ännu inte kommit igång på så många platser i landet. Hedemora är bland de första och flera kommuner har tittat på hur arbetet lagts upp här. De som jobbar i kommunens reception har delar av sina tjänster hos polisen och det gör det möjligt att lämna ut pass, det går att lämna in hittegods och personalen kan hjälpa till med enklare ärenden och frågor.


Polisens broschyr: Kunskapsbaserat arbete med medborgarlöften i samverkan

Trycksak A4, Rapporter mm. 

Klicka på bilden för att läsa broschyren 

 

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-12-01