Kontakt

Livsmedelsinspektör
Britt-Marie Danielsson
Telefon: 0225-340 80 
E-post: britt-marie.danielsson@hedemora.se 

Till kommunens växel: 0225-340 00

Dela sidan på sociala medier

Matförgiftad?

Om du misstänker att du blivit matförgiftad, anmäl det till oss så fort som möjligt.

Kom ihåg, en snabb anmälan kan förhindra att andra blir sjuka! Gör Er anmälan enligt nedan eller så följer ni länken och gör en snabbare anmälan direkt online.

Anmälan misstänkt matförgiftning

Kontaktuppgifter när du blivit sjuk

Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen i Hedemora kommun, telefonnummer till växeln 0225-340 00. Vill du vara anonym ber vi dig istället att ringa och prata direkt med vår livsmedelsinspektör som nås på telefon 0225-340 80.

Intervju vid matförgiftning

Om du ringer till oss och anmäler en matförgiftning kommer livsmedelsinspektören att ställa en del frågor till dig för att lättare kunna ta reda på vad som orsakat matförgiftningen. Frågorna handlar bland annat om:

  • Vad du ätit.
  • Var och när du åt maten.
  • Vilka symptom som uppstått.
  • Om fler blivit sjuka.
  • Om alla har ätit och druckit samma sorts mat och dryck.
  • Vad du har ätit och druckit dagarna innan du insjuknade.

Såhär behandlar vi din anmälan/klagomål:

  • Intervju av den som blivit drabbad.
  • Kontroll av den aktuella verksamheten.
  • Eventuellt tas prov på aktuellt livsmedel.
  • Vid befogat klagomål ställs relevanta krav för att åtgärda brister i verksamheten.
  • Återkoppling om vad vi kommit fram till, till dig som anmält om du så önskar. 

Information om matförgiftningar

Information om orsaker till matförgiftning och om hur du kan förhindra att du blir sjuk av mat finns på Livsmedelsverkets hemsida. Gå in på www.livsmedelsverket.se

Information om olika sjukdomar som kan spridas med mat finns på Smittskyddsinstitutets webbplats. Gå in på www.smittskyddsinstitutet.se

Jobbar du med livsmedel och tror att du bär med dig smitta från utlandet?

Tag gärna kontakt med din vårdcentral för avföringsprover. Fram tills att du fått provsvaren bör du inte hantera oförpackade livsmedel. Via avföringsprovet får du reda på vilka bakterier som orsakat symptomen och om du fortfarande är smittbärare.

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-07-14