Kontakt

Mat och miljö

Kostchef
Petra Andersson
Tfn: 0225-341 93
petra.andersson@hedemora.se

Hållbarhetsstrateg
Angela Poroli
Tfn: 0225-341 99
angela.poroli@hedemora.se

Besök: Receptionen
            Hökargatan 6
            Hedemora

Dela sidan på sociala medier

Mat och miljö

P1000272_2.JPG

Ekologiska livsmedel

I de kommunala köken är 28 procent av livsmedlen ekologiska. Det innebär att de odlats och producerats utan konstgödning och kemiska bekämpningsmedel.

Ät S.M.A.R.T.

Kommunens riktlinjer för mat och måltider utgår från begreppet S.M.A.R.T. mat. Det belyser matens påverkan på hälsan, miljön och klimatet: 

  • Större andel vegetabilier
  • Mindre andel tomma kalorier
  • Andelen ekologiskt ökas
  • Rätt kött och rätt grönsaker
  • Transportsnålt

Läs mer om Ät S.M.A.R.T!

Riktlinjer för mat och måltider i Hedemora kommun

Närproducerat

Mat för livet är en folder som togs fram 2009 av gymnasieelever i Hedemora. Där finns bland annat en lista på flertalet av kommunens lokala producenter - de flesta är aktuella fortfarande.

Skördefest i Södra Dalarna återkommer årligen i början av september. Besök lokala producenter och marknader.

 

Saknar Du någon information?

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2018-02-22