Kontakt

Munkbohemmet

Enhetschef
Sofie Gunhamre
Tfn: 0225-343 85
E-post: sofie.gunhamre@hedemora

Tfn: vänster sida: 0225-345 78
       höger sida: 0225-345 34
       nattetid: 0225-345 34Dela sidan på sociala medier

Munkbohemmet

MUNKBOHEMMET
Adress: Norrbygatan 12
776 34 HEDEMORA
tfn: 0225-341 35
(fler tfn-nummer under fliken "kontakt" ovan.)


Munkbohemmets äldreboende ligger naturskönt vid stadssjön Munken i Hedemora och är omgivet av lummiga villaområden. Det är gångavstånd till järnvägsstationen, Stadsberget och till den lite större Brunnsjön med campingområde på sommaren.
( se kontaktuppgifter under fliken, Kontakt)

 

Aktiviteter på Munkbohemmet

Aktiviteterna är anpassade efter de äldres förutsättningar och det är alltid frivillig medverkan i de aktiviteter som anordnas. Bland årets högtider firas påsken, midsommarafton, advent och julafton med findukning och annat. Vi firar både Mors och Fars dag med tårta.

Musiken är ett viktigt inslag på Munkbohemmet och vi har regelbundna evenemang med både lokala artister och andra artister från övriga landet. På helgerna förekommer serverade förfriskningar från den rullande trivselvagnen. Bowling är en uppskattad aktivitet som brukar äga rum på helgen. En gång i månaden har vi även Caféträff då vi dukar fint och fikar med gott hembakat kaffebröd.

Munkbohemmet ligger naturskönt vid sjön Munken och det finns fina promenadstråk. Där kan man promenera året runt. Inne i huset är tipspromenader ett stående inslag där frågorna byts ut för en ny tävling var och varannan vecka.

 

Om lägenheterna

De 34 lägenheterna är uppdelade på byggnadens vänstra vinge med 19 lägenheter och 15 lägenheter i den högra vingen. Samtliga ligger i markplan och är fördelade på 6 arbetsenheter. Det finns flera uteplatser med sjöutsikt och utanför matsalen finns även en lugn och grön innergård som används mycket under sommarhalvåret.

Lägenheternas storlek varierar mellan 44 till 52 kvadratmeter. Det finns lägenheter med ett rum och kök och lägenheter med ett rum och pentry. Samtliga lägenheter har rymliga hygienutrymmen och tillgång till ett källarförråd.

 

På Munkbohemmet hyr man sin lägenhet med första handskontrakt hos Hedemorabostäder AB, precis som en vanlig lägenhet i allmännyttan. Det betyder att man möblererar sin lägenhet med egna möbler med undantag från sängen, som tillhandahålls av kommunen av arbetsmiljöskäl.

Man skaffar som vanligt sin egen hemförsäkring men TV-licensen ingår i hyran. Personalen ordnar med tvätt av kläder mm och med städning av lägenheten. Fönsterputsning utförs däremot av anhörig eller bekostas av den boende.

 

Om personalen på Munkbohemmet

När man flyttar in får man ett välkomstsamtal där enhetschefen och kontaktpersonen från omvårdnadspersonalen välkomnar och berättar om Munkbohemmet. Det är ett bra tillfälle att ställa alla de frågor man kan ha.

Alla som bor på Munkbohemmet har en kontaktperson. Det finns tillgång till personal dygnet runt i omvårdnadspersonal och sjuksköterska. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgängliga efter överenskommelse på vardagar. Läkare finns på boendet var eller varannan vecka och nås övrig tid på telefon av sjuksköterskan.

 

Ansvaret för vården och omsorgen är fördelat så här;

  • Omvårdnadspersonalen har ett personligt ansvar för den vård och omsorg de ger.
  • Sjuksköterskan ansvarar för den medicinska vården upp till sjuksköterskenivå.
  • Enhetschefen bär det övergripande ansvaret för hela verksamheten.

 

Teamträffar sker var tredje vecka. I en teamträff deltar sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, vård- och omsorgspersonal och enhetschefen. Teamträffen är till för att samordna personalen så att deras arbetssätt bygger på en helhetssyn på den enskilda äldres behov, för att vården och omsorgen ska vara genomtänkt och på så vis bli tryggare.

 

Om måltider

Matsalen är belägen mitt i huset och där serveras tre måltider dagligen. Det går även bra att äta inne i sin lägenhet. Huvudmålen tillagas på Vasaköket i Hedemora. Matsalen används också till underhållning och aktiviteter av olika slag och utanför matsalen finns en innergård som används mycket under sommarhalvåret.

 

Övrig service

På födelsedagar eller vid andra tillfällen när den egna lägenheten inte räcker till så finns det gemensamma utrymmen som kan användas. Vi har frisör och fotvårdare som regelbundet kommer till Munkbohemmet och ger behandlingar.

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-10-18