Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Glassprovtagning 2017

ice creams cone on white background

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har utfört en provtagning av mjuk- och skopglass samt milkshake genom stickprovskontroller i Hedemora kommun sommaren 2017. Syftet med provtagningen är att kontrollera hygienen vid glassförsäljning.

Resultaten visar att 13 av 16 glassprover fick bedömningen ”tillfredställande” vilket betyder att glassen har en god kvalitet. Två glassprover fick bedömningen ”otillfredsställande”. Det har skett en regelbunden glassprovtagning sedan år 2008 som visat att två till tre glassprover fått anmärkningar varje år. Åren 2013 och 2014 bröts den trenden på ett positivt sätt genom att alla uttagna glassprover höll en god kvalitet. I år var det likadant som förra året då alla prov inte var av god kvalitet.  

Rapporten hittar du här

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-07-05