Kontakt

Dela sidan på sociala medier

Hedemora positiva till regionsbildning 2019

1069186-meeting-1.jpg

Landstinget Dalarna vill ansöka om att överta det regionala utvecklingsansvaret i Dalarna från den 1 januari 2019. Fördelar som lyfts fram är att länet blir starkare och får större kraft i utvecklingsfrågor som idag ligger fördelade på landstinget, region Dalarna och Länsstyrelsen. Frågor som handlar om hur det är att bo, leva och verka i länet skulle i och med detta hamna i en organisation. Medborgarna får demokratiskt inflytande i regionala frågor då kommunpolitikernas inflytande går från kommunal till regional nivå. 

Kommunfullmäktige i Hedemora tillstyrker att Landstinget Dalarna ansöker om att överta det regionala utvecklingsansvaret från och med den 1 januari 2019 och att det i samband med detta bildas en region med ett direktval till fullmäktige. I ansökan vill regeringsskansliet veta hur Hedemora och övriga kommuner ställer sig till detta och Hedemora är alltså positiva till detta förslag.  

De flesta län har bildat regioner men några få återstår och däribland Dalarna.

Läs mer om vad som beslutades i kommunfullmäktige den 13 juni:

http://www.hedemora.se/UserFiles/Om_Hedemora_kommun/Protokoll_2017/Kommunfullmaktige/KF_2017-06-13_protokoll.pdf

Saknar Du någon information?
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-06-16