Dagverksamhet för personer med demenssjukdom

 

Old couple sitting on sofa during a video call on tablet - webb (474783).jpg

Dagverksamheten Hedbygläntan finns på Hedbygatan 2B i Hedemora. Verksamheten är till för dig som bor hemma och har utredd demenssjukdom.

Syftet med dagverksamheten är att personer med demenssjukdom får vara i en gemenskap, att skapa en meningsfull dag samt att anhöriga får vila. Dagverksamheten ger möjlighet till social samvaro och aktiviteter utifrån intressen och behov.

Hedbygläntan erbjuder olika aktiviteter, bland annat: musik, sång, promenader, sällskapsspel, högläsning och sittgymnastik.

Under dagen serveras förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Ansökan om dagverksamhet

För att få reda på om du har rätt till dagverksamhet kan du vända dig till en biståndshandläggare, som ger din mer information. Du kan ockås ansöka skriftligt. 

Ansökan om äldreomsorg

Biståndshandläggarna har telefontid måndag-fredag kl 8.00-9.30 och nås via kommunens växel på telefonnummer 0225-340 00. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-05-04

Enhetschef
Simon Stenback
Tfn: 0225-348 78
E-post: simon.stenback@hedemora.se