600 000 till satsning i Långshyttan

Klosterhallen i Långshyttan

Nu säljs ishallen i Långshyttan. Hallen har stått oanvänd en tid, och kommer nu att säljas för nedmontering och bortforsling. Pengarna kommunen får i försäljningen föreslås oavkortat användas för utvecklingen av Långshyttan. 

Redan för ett år sedan beslutade kommunen att hallen skulle säljas. Beslutet togs efter en längre process där möjligheten att bland annat rusta ishallen noggrant setts över.

Istället monteras hallen i sommar ned av ett företag som köpt den för transport till ny ägare. De cirka 600 000 kronorna som kommunen får betalt för hallen föreslås att öronmärkas för att användas för att utveckla Långshyttan.

- Vi kommer att avvakta vad den nyligen inledda satsningen för att utveckla Långshyttan kommer att ge, säger Stefan Norberg, kommunalråd. Vi vill att pengarna används på ett sätt som långshytteborna gemensamt anser kommer platsen till gagn.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-06-03

Startsida