Eldning av avfall

Att elda avfall hemma är enligt lag förbjudet och kan leda till en polisanmälan. Det enda undantaget är trädgårdsavfall, det vill säga det som växt i din trädgård och som inte utnyttjas för kompostering.

Det som du ska tänka på vid förbränning av trädgårdsavfall måste eldningen alltid ske så att det inte på något sätt medför skada för människors hälsa eller miljön. Det händer ofta att eldning av trädgårdsavfall ger illaluktande rök och detta ska inte blåsa in hos grannarna. Prata med dina grannar först! Se även till att inga smådjur som t.ex. igelkottar bor i den rishög du tänkt elda.

Eldning av trädgårdsavfall får inte ske under rådande eldningsförbud!

Mer information hittar du här:

Brandrisk och eldningsförbud | Länsstyrelsen Dalarna (lansstyrelsen.se)

Eldning utomhus - Eldningsförbud - Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund (sdrf.nu)

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-07-14