Bedragare ringer om vaccinering

Äldre kvinna som pratar i mobiltelefon

Region Dalarna varnar för det finns bedragare som ringer personer för att få dem att ställa sig i vaccinationskö mot covid-19. Så går det inte till, varken Region Dalarna eller kommunen ringer upp personer för att någon ska ställa sig i kö för vaccinering. Det finns ännu ingen möjlighet att boka tid för allmänheten för vaccinering mot covid-19. Det är enbart prioriterade grupper som vaccineras.

Regionen berättar att det oftast är äldre som har blivit uppringda av bedragare. De ombeds att logga in med sitt BankID för att kunna ställa sig i vaccinationskö. Varken Regionen eller kommunen ringer upp personer och ber dem att logga in med BankID

Information om vaccineringen

  • Inte möjligt för allmänheten att boka vaccinering än.

  • Endast prioriterade grupper vaccineras för tillfället.

  • Vaccinationen är gratis.

  • Ingen inloggning på BankID krävs.

  • Regionen och kommunen ringer inte upp.

Om du misstänker att det är ett bedrägeri - Lägg på luren och polisanmäl.

Det har också rapporterats om att personer blivit uppringda av bedragare där de uppgett sig att ringa från 1177 och Folkhälsomyndigheten angående vaccinering mot covid-19.

Länk till Region Dalarnas information om vaccinering mot covid-19
www.1177.se/Dalarna/vaccin-covid-19

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-01-18

Startsida