Bekräftad smitta – så agerar kommunen

Marjo_Savelius.jpg

I Hedemora finns nu bekräftat fall som smittats med covid-19. Region Dalarna har också konstaterat att vi har en allmän smittspridning i länet. Vi kan också konstatera att vi har fått ett fall bekräftat inom kommunens omsorgsverksamhet. 

Kommunen följer mycket noga de rutiner som finns när det gäller smitta och agerar hela tiden för att begränsa smittspridning. Kommunen betonar att det inte handlar om någon känd smittspridning i vår verksamhet, utan om enstaka fall. Den bekräftade smittan rör inte anställd personal. 

Vårdpersonalen i kommunen är tränad att hantera olika sorters smitta, och är också tränad på att hindra smitta från att spridas. Det är just den hanteringen som nu är oerhört viktig.

- Det är viktigt att vi alla hjälps åt och följer de råd som finns – framför allt om god hygien och att stanna hemma när du är sjuk, säger Marjo Savelius, förvaltningschef.

Kommunen står i nära kontakt med Region Dalarna för att agera enligt de råd och rekommendationer som regionen ger.

Sedan en tid avråder kommunen från besök på äldreboende och andra verksamheter med riskgrupper, och detta kommer att fortsätta gälla. Istället uppmanas anhöriga att ringa eller video-chatta med de boende.

Just nu sprids många rykten och felaktig information om covid-19.

- Det är väldigt viktigt att vi tillsammans tar ansvar för att bara sprida bekräftad information vidare, och att kritiskt granska de uppgifter vi får till oss, säger Kristina Backlund, kommunikationschef.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-03-25

Startsida