Engelska parken Kloster

Fotografering av Engelska Parken, Kloster.

Parken är öppen för besök maj- sept kl 10.00- 18.00.

Efter många år av Törnrosasömn har delar av Klosters herrgårdpark nu restaurerats och öppnats för besökare. Parken anlades redan under 1700-talet – då som en strikt barockanläggning. I början av 1800-talet utvidgades den med en engelsk park. Genom hela bruks- och parkmiljön rinner Klosterån vars strida ström en gång var anledningen till att bruket uppfördes här.

Redan vid infarten till herrgården öppnade sig landskapet till en ståtlig parkanläggning som sedan övergick i en engelsk park. I sluttningen mot norr låg fruktträdgården, orangeriet och dammen med brygga och badhus.

Parken har restaurerats så som den såg ut efter kartor från 1817. Gå gärna i stund i parken. Njut av det porlande vattnet i kring de små öarna i den så kallade Strömparterren, sitt ner på någon av de vita bänkarna och betrakta den lummiga parken och de öppna siktlinjerna ut i landskapet. 

OBS. Parken betas av frigående får. Därför får inga hundar vara inom parkområdet och man får inte mata fåren. Tänk på att stänga alla grindar!

Information: info@husbyringen.se

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-05-27

Husbyringen Besökscentrum
Telefon: 0225-801 31
E-post: info@husbyringen.se

Visit Dalarna

Tel:0771-62 62 62
E-post: info@visitdalarna.se
www.visitdalarna.se
facebook.se/visitdalarna

Lokal kontaktpersonVisit Dalarna
affärsutvecklare 
Pia Rydberg Wallner 
010-600 29 28
E-post:pia.rydberg-wallner@visitdalarna.se