Christina Lundgren lämnar sina politiska uppdrag

Kommunalråd Christina Lundgren framför rådhuset i Hedemora

Christina Lundgren, kommunalråd (C), väljer av personliga skäl att lämna sina politiska uppdrag  i Hedemora kommun. Hon kommer att avsäga sig alla sina uppdrag officiellt på kommunfullmäktige 24 november, och avsägelsen gäller från och med årsskiftet. 

Att lämna politiken har varit ett mycket svårt beslut. Det politiska arbetet är stimulerande och intressant och jag har tyckt om att arbeta för Hedemoras utveckling och framtid, men av personliga skäl väljer jag nu att lämna.

Jag har varit med i sex år och de senaste två åren har varit två mycket intensiva år, både i det politiska uppdraget och på det privata planet, säger hon.

Omtalat jämställdhetsarbete

Av allt Christina Lundgren varit med om under de här åren finns det några saker som hon vill lyfta fram lite extra.

- Jag är extra stolt över kommunens jämställdhetsarbete och den uppmärksamhet det fått, framför allt utanför kommunens gränser. Jag, och Hedemoraborna, har anledning att vara stolta över vår kommun och vårt arbete med till exempel heltid för alla samt föreningsbidrag som värderar kvinnor och män, flickor och pojkars aktiviteter lika högt.

Dessutom lyfter Christina Lundgren kommunens mål-arbete. Att lyfta kommunens utmaningar och sätta mål utifrån att försöka förbättra dem är inte vanligt i den kommunala världen – men i Hedemora har politiken valt att lägga fokus på just de frågor som är förvaltningarnas svagheter. På så vis har politiken mål-satt de områden som ger störst effekt om kommunen förmår förändra och förbättra. Det arbetssättet har gett genklang i hela Sverige.

-Rutinen med dialogmöten runt om i kommunens mindre orter som vi arbetat upp de senaste åren, är också något jag vill lyfta fram.

Stefan Norberg (S), kommunalråd, poängterar Christina Lundgrens insatser i politiken.

- Det här är en stor förlust för kommunen och jag vill här passa på att rikta ett stort och varmt tack till Christina Lundgren för det arbete hon gjort. Hon är en skicklig politiker som sett till att Hedemora kommun utmärker sig i ett flertal sammanhang och jag vet att vi är många som kommer att sakna henne. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-11-02

Startsida