Hamre Ridskola

 

Dagverksamheten på Hamre samverkar med Hedemorabygdens Ridklubb. Där arbetar de nio LSS-deltagarna med skötseln av hästarna, med stallet och de sysslor som hör till en stor hästgård. Det kan vara att rykta hästarna, att sopa, mocka och hålla rent både i stallet och utanför, att hålla ordning i klubbrummet och inte minst att utfordra hästarna med hö. Beroende på årstiden ser deltagarna även till att framkomligheten är bra genom snöskottning eller gräsklippning och liknande.

Hamre Ridklubb har tre ridlärare, en katt som heter Alfons och 15 hästar utöver ett antal privatägda hästar som också har sin stallplats här. En av dem är islandshästen Galdur, han ägs av kronprinsessan Viktoria som även besökt Galdur i Hamre.

Hamre ligger en liten bit utanför Hedemora tätort och därför samåker deltagarna varje dag till och från Hamre i en buss.

Hedemorabyggdens ridklubb

Hitta till Hamre

Hamre 48
776 90 Hedemora

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-04-23

Ridklubben:                                   0225 - 146 50

Stallet:                                          0225 - 147 19

Öppettider

Måndag till Fredag      Kl. 08:30-15:00

Sommarledigheten för både deltagarna och hästarna är några veckor under juni och juli månad.