LH-verkstan och produkter

 

LHverkstan.jpg

Vad är LH-verkstan?

LH-verkstan är en arbetsplats i Hedemora för personer med funktionsnedsättning. Här tillverkas Läro- och Hjälpmedel som används av personer inom särskola och omsorg.

Idégivarna bakom produkterna är Lilli Nielsen och SIH (Laborativa Hjälpmedel).

 

LH-verkstan har två enheter - Trä och Metall

LH-verkstan består av två olika enheter med olika inriktningar, Träverkstad (LH-Trä) och en monteringsverkstad (LH-Metall).
LH-Metall gör enklare förpacknings och monteringsarbeten åt privata företag.

Ta kontakt med LH-verkstan för en beställning av förpacknings och monteringsarbeten.

 

Produkternas ursprung

Hösten 1982 ledde ett samarbete mellan Lilli Nielsen DK och Ingvar Lindström (SHI läromedel Umeå, SHI heter idag SPSM) till att produkterna Lilla rummet, Ljudboxen, Pust och Stödbänk kunde börja produceras.

Ingvar Lindström fortsatte en samverkan med LH-verkstan där laborativa läromedel för barn och vuxna utvecklades och som sedan har producerats i LH-verkstans regi sedan dess.

 

Vem är produkterna till för?

Produkterna är tillverkade i form och design för att användas inom särskola, habiliteringar, dagcenter och boenden inom LSS eller andra verksamheter.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-09-21

Kontaktpersoner

Kontaktpersoner: Torbjörn Andersson
torbjorn.andersson@hedemora.se

Conny Engström conny.engstrom@hedemora.se