Tvättboa

tvattboa.jpg

Vad är Tvättboa?

Tvättboa är ett tvätteri som är en daglig verksamhet. På Tvättboa tar man bland annat hand om arbetskläder inom kommunen. Verksamhetens deltagare ska få växa som personer och träna i alla arbetsmoment. Därför anpassas verksamheten och den sociala samvaron alltid efter vilka förmågor och behov som deltagarna har.

 

Målet är en meningsfull sysselsättning

Målet är att ge deltagarna en meningsfull sysselsättning. Det gör man genom att skapa en arbetsliknande miljö och förmedla en känsla av ansvar genom uppgifterna.

 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att sortera kläderna efter vilken arbetsplats de kommer från, att kontrollera fickor, tvätta kläderna och sedan stryka och vika dem. För tydlighetens skull har alla arbetsuppgifter fått namn och därigenom gjorts mer tillgängliga.

 

Vem är Tvättboa till för?

Den dagliga verksamheten är i första hand till för personer med olika former av utvecklingsstörning.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-02-15

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora