Miljoner till föreningsliv, Husbyringen och kvinnojouren

Pengar_till_föreningar_collage.jpg

 Hedemora kommun fördelar 2,8 miljoner kronor till föreningsliv, Husbyringen, Hedemora kvinnojour samt till en personalfest för personalen. Festen kommer att arrangeras när pandemin är över och det åter är tryggt att träffas.

- Jag är mycket glad över att kunna berätta att kommunen mot slutet av året sett att vi har möjlighet att satsa extra pengar inom områden som har möjlighet att göra skillnad, säger Stefan Norberg, kommunalråd.

De som nu får extra bidrag har alla koppling till de frågor som Hedemora kommun lyft som extra viktiga. Det gäller föreningsliv, kvinnojourens arbete mot våld i nära relationer, att öka turismen och att vara en attraktiv arbetsgivare.

Kommunens senaste prognos visar ett överskott på 18 miljoner kronor. Det är en situation som Hedemora delar med de flesta andra kommuner. 2020 har inneburit ett år med många kostnader med anledning av covid-19. Men tack vare statliga bidrag har detta inte skapat några underskott.

- När vi såg det ekonomiska resultatet ville vi, lite som en julklapp, fördela en del av dessa pengar till de som gör stora och viktiga insatser för kommunens invånare, säger Christina Lundgren, kommunalråd.

Cirka en miljon kronor kommer att fördelas mellan de föreningar som sedan tidigare fått föreningsbidrag av kommunen. Stiftelsen Husbyringen får 120 000 kronor. Hedemora Kvinnojour får 100 000 kronor.

Dessutom avsätts 1000kr/anställd för en personalfest för kommunens anställda. Totalt innebär det 1,5 miljoner kronor.

- Vi vet hur hårt de kommunanställda har arbetat under 2020. Det har varit extraordinära förhållanden, och vi har alla varit del av en kris som förhoppningsvis ingen av oss ska behöva uppleva igen, säger Stefan Norberg.

- Personalfesten är ett sätt för oss, och för kommunen, att säga tack till sina medarbetare.

När festen ska genomföras, och hur kommer vi att återkomma om.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-12-11

Startsida