Distansutbildning för gymnasie- och vuxenutbildning

15835561-empty-classroom-with-chairs-on-tables_1.jpg

Hedemora kommun kommer från och med onsdag den 18 mars att bedriva fjärr- och distansundervisning när det gäller gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Det innebär att elever på Martin Koch gymnasiet, vuxenutbildningen inklusive SFI och yrkeshögskoleutbildning i Hedemora kommun inte ska komma till respektive utbildningslokaler imorgon, onsdag.

Detta är ännu ett steg för att begränsa smittspridningen i landet men det innebär inte att eleverna får lov från skolan. Utbildningen ska fortsätta, genom fjärr- och distansstudier. Varje elev kommer att få mer detaljerad information av sin mentor eller klasslärare.

Hedemora kommun följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och rekommendationer. Risken för smitta i samhället är nu så hög att ansvariga myndigheter gör bedömningen att följande åtgärder kan ha effekt. Det är allas ansvar att agera så att risken för smittspridning begränsas. Stanna hemma om du inte är frisk, även vid milda symtom.

Hedemora kommun återkommer med besked om när undervisningen kan bedrivas som vanligt igen.

I nuläget finns inga beslut om stängning av övrig skol- och förskoleverksamhet. Hedemora kommun följer hela tiden utvecklingen och arbetar för att kunna hantera även en sådan situation.

Mer information om coronaviruset hittar du här. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-03-17

Startsida