Stöd & omsorg

Hedemora kommun utvecklar under 2016 ett antal e-tjänster inom Socialtjänst och Vård och Omsorg.

Inom området vård och omsorg kommer det gå att ansöka om ett trygghetslarm och annan service i området. Det kommer också gå att följa sitt ärende på Mina Sidor för att se kommunens beslut och ärendestatus. Successivt kommer vi att lägga ut e-tjänster och blanketter.

Hittar du ingen blankett här så gå till kommunens gemensamma blankettarkiv.

För dig som är aktuell med ekonomiskt bistånd kan nu digitalt följa ditt ärende och se vilka utbetalningar du har fått och vilka som är på gång. 

Detta är den första e-tjänsten där kommunen efter samråd med dig erbjuder denna möjlighet. Detta är en helt skyddad tjänst så att ingen annan kan se ditt ärende förutom dig och din handläggare. För att få tillgång till tjänsten behöver du först ta kontakt med din handläggare. För att se ditt ärende så måste du logga in på e-tjänsten med en e-legitimation. Det kommer även gå att ansöka om ekonomiskt bistånd och den tjänsten startar i november 2016. 

E-tjänst ekonomiskt bistånd 

Vad är e-legitimation?

E-legitimation är en säker identifiering av dig på internet. Den fungerar som en vanlig legitimation, till exempel ett pass eller id-kort, fast på nätet. För oss som myndighet är det ett sätt att skydda dina personuppgifter, så att de inte hamnar i orätta händer. E-legitimation är ett samlingsnamn för flera olika tekniska lösningar. Det finns det tre olika typer av e-legitimation:

Bank ID (nedsparad säkerhetsfil och/eller chip på kort)
Mobilt Bank ID
Skatteverkets id-kort med e-legitimation

Skaffa e-legitimation

Det vanligaste sättet är att du kontaktar din bank. Har du Internetbank så kan du enkelt skaffa en e-legitimation på fil till din dator, men det finns också e-legitimation på kort och vissa utgivare kan även erbjuda e-legitimation i mobiltelefon.

Mer information om e-legitimationer här: https://www.bankid.com

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-09-19
Skriv ut

toppmeny