Elever kan gå tillbaka till skolan igen

Flicka sitter och tänker i skolan.

Efter utbrott av corona-smitta på Fyrklöverskolan kan de berörda eleverna nu komma tillbaka till skolan igen den 6 maj. Smittäget ser även just nu bättre ut på Vasaskolan. Högstadieeleverna får därför vara i skolan var tredje dag från måndag den 10 maj. Martin Koch-gymnasiet öppnar för närundervisning vecka 20 för en årskurs per dag. 

- Vi kommer att ha en årskurs per dag inne på Vasaskolan de kommande två veckorna, säger Niklas Nordahl, chef vid Bildningsförvaltningen. Övriga dagar har eleverna fortsatt fjärrundervisning för att minska risken för trängsel och ökad smittorisk på skolan. 

Uppdaterad information om Martin Koch-gymnasiet

Martin Koch-gymnasiets elever fortsätter helt med fjärrundervisning även under vecka 19. Därefter får en årskurs per dag ha närundervisning i skolan. Eleverna är alltså på skolan var tredje dag. Planen är att köra så fram till sommarlovet, med några undantag då samtliga elever kan komma att vara på skolan samtidigt.

Bildningsförvaltningen följer noga smittoläget på skolorna och samråder med Region Dalarnas smittskyddsenhet om vilka åtgärder som är lämpliga att besluta om för att minska risken för smittspridning.

I Hedemora kommun minskade antalet bekräftat smittade något under förra veckan, men Hedemora är fortfarande en kommun med mycket stor andel smittade per invånare. Därför är det fortsatt viktigt att följa de råd och rekommendationer som gäller. Det är även viktigt att ha koll nya restriktioner som blir aktuella och som kan innebära till exempel begränsningar. 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-05-06

Startsida