Högskolestudenter ställer ut planprojekt om Brunnsjöberget

Detalplansritning i färg

Under vårterminen 2022 har en grupp elever på Högskolan i Dalarna haft Brunnsjöberget under lupp. De har skissat på idéer om hur området ska bebyggas med bostäder. Den 23 maj ställer de ut sitt elevprojekt och tävlar mot andra studenter på Högskolan.

Hedemora kommun håller på att ta fram en detaljplan för nya bostäder som ska byggas på/vid Brunnsjöberget. Byggprojektet ska möta behovet och intresset för att bosätta sig i Hedemora kommun.

När Högskolan kontaktade kommunen inför terminsstarten 2022 och frågade om en grupp elever på Bygg- och samhällsplanerarprogrammet, Byggingenjörsprogrammet och Byggteknik - produktion och förvaltning fick göra ett elevprojekt för Brunnsjöberget var kommunen snabba att säga ja.

– De ville alltså arbeta fram ett förslag på hur berget skulle kunna bebyggas och det såg vi förstås som en fantastisk möjlighet i vårt fortsatta planarbete på berget, säger Erik Olsson chef för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen på Hedemora kommun. Eleverna ger nya inspirerande infallsvinklar både för oss på tjänstenivå och för våra kommunpolitiker.

Kommunens planavdelning hjälpte sedan till att utforma och anpassa projektet så att studenterna skulle hinna med att slutföra det på en termin.

– Hedemora är ett skolboksexempel på en välbevarad småstad med alla småstadens goda kvalitéer. Genom att arbeta med studenter kan vi både presentera Hedemora som en stad att bo och verka i men det ger oss också chansen att presentera kommunen som en framtida arbetsgivare, säger Erik Olsson.

Den 23 maj är det dags att visa upp och presentera förslaget på Högskolan i Borlänge. Utställande elevprojekt från programmet deltar i en tävling, där en jury kommer att utse vinnare.

– För oss kommunpolitiker är elevernas engagemang för bostadsprojektet en stor och värdefull tillgång. Jag hoppas att både engagemanget och förslaget i sig väcker ett intresse hos allmänheten som blir positivt för den dialog vi vill ha i det fortsatta arbetet på Brunnsjöberget, säger Lillemor Gunnarsson (c) kommunalråd, Hedemora kommun. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-05-20

Startsida