Babymassage

 en hand som håller en barnfot

   

Babymassage

Fördelar för barnet

Spädbarnsmassage innebär för barnet en stimulering av alla sinnen. Det är ögonkontakt, doft och närhet, kanske sång och småprat. Beröringssinnet stimuleras av fasta, välbekanta strykningar av mjuka, varma händer. Allt detta får barnet att känna sig älskat och tryggt, sett och bekräftat. Ju mer kärlek, ömhet och beröring barnet får, desto bättre är förutsättningarna för växande och utveckling, både fysiskt och psykiskt. Den fysiska närheten mellan barn och föräldrar är grunden för framtida välmående och viktig för barnets förmåga till närhet senare i livet.

 

 

Fördelar för föräldrarna
För föräldern innebär massagen både egen avslappning och ett härligt sätt att komma sitt barn nära på ett alldeles speciellt och naturligt sätt. Genom att vara känslomässigt lyhörd är massagen ett tillfälle att förstå, bemöta, respektera och besvara barnets kroppsspråk och signaler. Ett litet barn kan verka hjälplöst men kan  tala om vad som behövs på många olika sätt, tack vare sitt ordlösa språk kan behoven kommunseras. Med massagens hjälp blir mer och mer förtrogen med. detta språk.  Detta skapar trygghet, säkerhet och självförtroende och har en gynnsam inverkan på samspel och närhet ,i relationen förälder - barn. Och, båda föräldrarna är lika bra på att massera!

 

Erfarenhetsutbyte och umgänge

För föräldrar finns det alltid behov av att träffa andra föräldrar med barn i olika åldrar, möjlighet att utbyta tankar, idéer och funderingar, speciellt som förstagångsförälder. Som flerbarnsförälder kan kursen och massagestunden hemma ge en möjlighet till ägna den nya familjemedlemmen odelad uppmärksamhet . En viktig del av kursupplägget är just god tid för samtal och frågor.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-11-13
Skriv ut

Verksamhetsledare

Sara-Lena Brodin Östergård

0225-341 81

sara-lena.brodin-ostergard@hedemora.se