Föräldrakurser


COPE

Vill Du utveckla ditt föräldraskap? Föräldrakursen COPE ger dig möjligheten!

Kursen vänder sig till dig som är förälder till barn i åldern 3 - 12 år.
Kursen är kostnadsfri och vi anordnar barnpassning.

För mer information och kursanmälan kontakta:

Familjepedagog
Eva Persson
0225-344 61
eva.persson@hedemora.se 


ABC (Alla Barn i Centrum)

abc_logo_pms.jpg

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmoniskt uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC:s gruppträffar handlar om.

ABC är fyra gruppträffar kring varsitt tema för alla föräldrar till barn 3-12 år. Programmet har utvecklats på uppdrag av statens folkhälsoinstitut och syftar till att stärka relationen mellan barn och föräldrar. Innehållet utgår från forskning kring föräldrarskap och barns utveckling, samt FN:s barnkonvention. ABC utvärderas av Karolinska institutet. 

För att läsa mer om ABC klicka här

För mer information och kursanmälan kontakta:

familjecentralenihedemora@hedemora.seBabymassage


babymassage.png

Fördelar för barnet

Spädbarnsmassage innebär för barnet en stimulering av alla sinnen. Det är ögonkontakt, doft och närhet, kanske sång och småprat. Beröringssinnet stimuleras av fasta, välbekanta strykningar av mjuka, varma händer. Allt detta får barnet att känna sig älskat och tryggt, sett och bekräftat. Ju mer kärlek, ömhet och beröring barnet får, desto bättre är förutsättningarna för växande och utveckling, både fysiskt och psykiskt. Den fysiska närheten mellan barn och föräldrar är grunden för framtida välmående och viktig för barnets förmåga till närhet senare i livet.

Fördelar för föräldrarna

För föräldern innebär massagen både egen avslappning och ett härligt sätt att komma sitt barn nära på ett alldeles speciellt och naturligt sätt. Genom att vara känslomässigt lyhörd är massagen ett tillfälle att förstå, bemöta, respektera och besvara barnets kroppsspråk och signaler. Ett litet barn kan verka hjälplöst men kan  tala om vad som behövs på många olika sätt, tack vare sitt ordlösa språk kan behoven kommunseras. Med massagens hjälp blir mer och mer förtrogen med. detta språk.  Detta skapar trygghet, säkerhet och självförtroende och har en gynnsam inverkan på samspel och närhet ,i relationen förälder - barn. Och, båda föräldrarna är lika bra på att massera!

Erfarenhetsutbyte och umgänge

För föräldrar finns det alltid behov av att träffa andra föräldrar med barn i olika åldrar, möjlighet att utbyta tankar, idéer och funderingar, speciellt som förstagångsförälder. Som flerbarnsförälder kan kursen och massagestunden hemma ge en möjlighet till ägna den nya familjemedlemmen odelad uppmärksamhet . En viktig del av kursupplägget är just god tid för samtal och frågor.

 

För mer information kontakta:

familjecentralenihedemora@hedemora.se

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-20

 

Verksamhetsledare

Sara-Lena Brodin Östergård

0225-341 81

sara-lena.brodin-ostergard@hedemora.se


Till kommunens växel: 0225-340 00