Frågor kring återvinningsstationer

12045686-- (1).jpg

Vi får just nu många frågor kring de återvinningsstationer, ÅVS, som finns i kommunen och där förpackningar ska lämnas för återvinning. Det är förpackningsindustrin som ansvarar för att producerade förpackningar återvinns, ett så kallat producentansvar.

Varje gång vi köper en förpackning går några ören till återvinning av densamma. Förpacknings och tidningsinsamlingen (FTIAB) är det bolag som sköter insamlingen av förpackningar åt producenterna. De har ansvarar för systemet i sin helhet, inklusive tömning och städning av stationerna.

Vill du göra en felanmälan av en återvinningsstation görs det enklast via www.ftiab.se eller via telefon på 020-088 03 11

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-07-16

Startsida