Fullmäktige delade ut priser och stipendier

6 medlemmar från Brunnsjöns vintervänner på prisutdelningen för årets kulturpris i Hedemora

På fullmäktige i december delades miljöstipendium, ledarstipendium och kulturpris ut. De gick till välförtjänta personer och föreningar som gör otroligt mycket för en roligare och mer aktivt fritid i Hedemora.

Kulturpris

Stipendiet tilldelas i år Brunnsjöns Vintervänner.

Motivering till utdelningen av priset

Brunnsjöns Vintervänner är en ideell förening som under mer än 10 år, år efter år sett till att allmänheten har tillgång till en vinterarrena. Det har skapat möjligheter för både stora som små att bland annat åka skridskor, skidor, sparkåkning och promenader.

De år som det varit möjligt har föreningen arrangerat Brunnsjödagen med olika aktiviteter och korvgrillning. Även månskenturer har genomförts där man genom att med marschaller lysa upp runt hela sjön för att under kvällstid kunna besöka arenan.

Föreningen har genom sitt arbete skapat en mötesplats under vintern och därmed bidragit till en bättre folkhälsa. Därför är Brunnsjöns Vinter vänner väl värda Hedemora kommuns kulturpris för år 2021.


En person som sitter i en soffa och håller upp ett blombukett och diplom.

Miljöstipendium 2021

Stipendiet tilldelas i år till IFK Hedemora Orienteringsklubb och Långshyttans AIK Orienteringsklubb för arrangemanget Hitta Ut.

Motivering till utdelningen av stipendiet

Två engagerade klubbar har tillsammans bidragit till att stärka folkhälsan i Hedemora kommun. Genom motionsarrangemanget Hitta Ut så har medborgare, genom rörelse och att förflytta sig mellan olika checkpoints, fått upptäcka vår kommuns vackra miljöer och natur.

Engagerade klubbar betyder oerhört mycket för folkhälsan och speciellt nu när vi levt under en pågående pandemi. Hitta Ut kan säkerligen ha haft stor betydelse. Året 2021 så har nämligen fler medborgare än någonsin nyttjat Hitta Ut, vilket kan ses som ett bevis på detta.

Två personer som sitter i en soffa och håller upp blombukett och diplom.

Ledarstipendium

Stipendiet tilldelas i år Anders Carlsson.

Motivering till utdelningen av stipendiet

I mer än tio år har Anders varit lagledare för pojkar, p 07/08 i IBF Hedemora. Hans träningar är av högsta klass - välorganiserade och kvalitativa. Dessutom skapar han med hjälp av tydlighet och engagemang ett lag där pojkarna blir kvar år efter år. Under pandemin ställdes träningen om till utomhus med löpning bland annat i snö.

Utöver att laget har roligt är de dessutom riktigt duktiga och har placerat sig högt upp i serien. Anders enorma engagemang sträcker sig dessutom långt utanför laget med blandade trivselaktiviteter som gemensamma resor, uppstarten, cuper, lagtävlingar etc.

Kort sagt – finns det någon som är värd Hedemora kommuns ledarpris så är det Anders.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-12-17

Startsida