Funcamp – kul sommaraktiviteter för unga

Barn som leker på Funcamp på Vasaliden

Sommaren är i full gång och så också aktiviteterna i Funcamp. Det arrangeras aktiviteter som lekar, spel, sporter och andra saker för unga mellan 6 och 15 år. Funcamp är ett rullande aktivitetscenter. För att det ska vara möjligt att så många som möjligt ska kunna delta hålls träffar runt om i kommunen. De inbokade platserna är Hedemora, Vikmanshyttan, Långshyttan, Garpenberg, Stjärnsund och Husby.

Just idag är aktiviteterna på Vasaliden och extra kul är att det finns en hoppborg. Den brukar inte finnas med.

- I år är det extra roligt att jobba med Funcamp. Vi har fått extra tillskott med pengar till i år. Det har gjort att vi kan göra fler roliga aktiviteter så som hoppborgen, säger Julia Tapper, aktivitetsledare.

Funcamp har funnits i flera år, åren innan fanns ett liknande koncept som hette Sommarbussen. Julia är ledare för andra året och i år har hon tillsammans med Hannes Penndorf Ronsten haft mer tid till att planera och lägga upp ett bättre fungerande schema.

Jämfört med tidigare så har det även varit fler ungdomar som deltar i aktiviteterna. Det tror Julia har att göra med att hon haft mer tid för planering och att budgeten är större, dessutom kunnat dela upp arbetet tillsammans med Hannes. Det har gett möjlighet att göra mer och roligare saker för barnen och ungdomarna och att det funnits större möjligheter att organisera Funcamp.

- Jämfört med förra året har det varit fler barn på alla ställen vi är. Det är till och med så att barn som bor inne i Hedemora har kommit ut till Husby för att delta och i Stjärnsund är det barn från byn men också barn till sommarboende, säger Julia Tapper

Funcamp drivs av Hedemora Kommun, och här jobbar anställda aktivitetsledare och feriearbetare med att arrangera aktiviteter såsom lek, spel och andra saker. 

För att se schema för när, var och vilka aktiviteter som anordnas kolla på Facebook och Instagram

Hitta oss på Facebook: 
https://www.facebook.com/hedemorafuncamp/

Hitta oss på Instagram:
https://www.instagram.com/hedemorafuncamp/?hl=sv

Barn som leker på Funcamp på Vasaliden
Barn som leker på Funcamp på Vasaliden
Barn som leker på Funcamp på Vasaliden
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-07-16

Startsida