FunCamp satsar på sommaraktiviteter

FunCamp-Hedemoras logga

En satsning på sommaraktiviteter för barn och ungdomar

Det är alltid viktigt med aktiviteter, men i år kanske ännu viktigare med tanke på att fler barn och ungdomar kommer att spendera sommaren hemma, säger Fritidschefen Lars-Åke Östlin. 

I år genomförs FUN CAMP under vecka 27-32.

FUN CAMP är en mobil sommarverksamhet som kommer att turnera runt i kommunens olika delar. Verksamheten riktar sig till barn och ungdomar mellan 6-15 år. Vi ser att det i år är extra viktigt att vi kan erbjuda ett brett utbud av aktiviteter till barn och unga i Hedemora Kommun. Gemenskap och att träffa kompisar är särskilt viktigt när många tillbringar mycket tid på hemmaplan, säger Lars-Åke. Fritidsenheten har anställt en aktivitetsledare som kommer att få hjälp av 15 feriearbetare att planera och genomföra aktiviteterna under totalt 6 veckor i sommar. Vi genomför också vår traditionella utesimskola som kommer att vara i Långshyttan, Garpenberg vecka 27-28 och i Stjärnsund mellan veckorna 29-30.

Vi kommer att i erbjuda en stor blandning av lekar och idrotter, bland annat volleyboll, fotboll, brännboll, dans, basket, gymnastik och alla aktiviteter är gratis. Och de kommer att genomföras på ett sätt som begränsar risken för smittspridning och kommunen ansvarar för att säkerställa att myndigheternas rekommendationer, råd och regler följs, säger Julia Tapper, aktivitetsledare.

Vi är också glada att föreningslivet tackat ja till erbjuda några aktiviteter. Utifrån den rådande situationen kommer sommaraktiviteterna att spela en viktig roll, säger Julia.

Läs mer om FunCamp

Julia Tapper, aktivitetsledare för Funcamp

Julia Tapper, aktivitetsledare
 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-06-26