IVO lanserar webbplats och filmer på 14 språk för placerade barn och unga

Vet du som bor på HVB, särskilda ungdomshem, stödboende eller familjehem vilka rättigheter du har? Det är en av frågorna som placerade barn och unga får svar på när de besöker ivo.se/barnochunga.

På webbplatsen som är översatt till 14 språk finns det även en film som beskriver hur de inspektioner går till som Inspektionen för vård och omsorg (IVO) gör regelbundet på HVB, särskilda ungdomshem och stödboenden, varför IVO gör dem och vad en inspektion kan leda till. Filmen är ett led i att öka kännedomen om IVO hos placerade barn koch ung och vad de kan hjälpa till med. 

Barn och unga kan också mejla, ringa och chatta med IVO:s barn- och ungdomslinje när de vill veta mer om sina rättigheter, eller berätta om det som inte fungerar som de ska i kontakten med socialtjänsten eller hälso- och sjukvården. På webbplatsen finns det en film som berättar om när och hur de kan vända sig till barn- och ungdomslinjen. Se ivo.se/barnochunga
För att välja språk på webbplatsen, klicka på ikonen som liknar en jordglob. 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-12-15