Granbarkborrar på Brunnsjöberget

Fälla för granbarkborrar

På grund av de senaste årens varma somrar och den varma vintern som varit har det blivit allt fler granbarkborrar på Brunnsjöberget. De har gjort skador på träden och därför har det nu avverkats granar. Det arbetet är nu klart och det sista timret och riset skotas ut de närmaste dagarna.

Nu har det satts ut feromonfällor för att veta om timret innehåller granbarkborrar, vilket det förhoppningsvis gör. Dessa fällor ska locka till sig granbarkborrar med hjälp av ett feromon (doftmedel) som de attraheras av. Fällorna är utplacerade på olika strategiska ställen runt Brunnsjöberget. Fällorna ska även kunna ge en fingervisning av hur stor förekomsten är och vilken utbredning granbarkborrarna har.

Lyssna på Niklas Arfs när han blir intervjuad om problemen med granbarkborrar på Brunnsjöberget. Inslaget börjar 3.05.30 in i programmet.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-07-15

Startsida