Höga vattenflöden skapar bekymmer

Väg översvämmad med vatten.

På flera platser i kommunen är det så höga vattenflöden att vattnet skapar bekymmer. Vägar undermineras, eller spolas helt bort, viadukter översvämmas och vatten har tagit sin in i källare och andra byggnader.

Koll på trafikläget

Kommunen har inte möjlighet att ge en helhetsbild över vad vattnet har ställt till med men via trafikverket.se är det möjligt att hitta viss störningsinformation i vägtrafiken. Väg - Trafikverket

Långshyttan är hårt drabbat och flera vägar är påverkade. Den som ska ge sig ut i trafiken bör uppdatera sig om trafikläget via www.trafikverket.se före avresa.

Anmäla en trafikstörning

Om du behöver anmäla en trafikstörning ska följande kontaktas:

Allmän väg – ring Trafikverket 0771-921 921
Enskilda väg – kontakta ansvarig vägförening
Vid fara för liv och hälsa – ring 112.
Vid bekymmer med inträngande vatten genom avlopp eller motsvarande – kontakta Hedemora Energi 0225 – 349 00.

I Långshyttan, Vikmanshyttan och Garpenberg och på enskilda vägar är det vägföreningar och vägsamfälligheter som svarar för vägen. Om du vill veta vilken förening som sköter vägen eller komma i kontakta den kan du ringa Lantmäteriets kontaktcenter 0771-63 63 63.

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-08-19

Startsida