Hej Christian Fredin, ny näringslivschef i kommunen!

Man med glasögon och skjorta ler mot kameran

Den 1 december blir Christian Fredins första dag som Hedemora kommuns nye näringslivschef. Christian ser bland annat fram emot att möta etablerade företagare och fortsätta bidra till att utveckla ett bra företagsklimat som ger förutsättningar för fler företag i kommunen.

Hans första dag på jobbet startar han genom att vara med på kommunens företagsfrukost i Folkets Park, som han hoppas att många kommer till. 

Vi passade på att ställa några snabba frågor inför tillträdet om en månad.  

Vad ser du mest fram emot i din nya roll som näringslivschef?

Det ska bli jättekul att träffa alla företagare. Men även att få vara med att bidra till att nya och befintliga företag och organisationer i Hedemora får så goda förutsättningar som möjligt att utvecklas, oavsett var man har sitt säte i kommunen.

Ett bra företagsklimat där våra befintliga företag kan fortsätta utvecklas och där vi får fler nya företag och arbetstillfällen är en förutsättning för att människor ska kunna bo och verka i Hedemora.

Vad tror du blir den stora utmaningen för dig som näringslivschef i Hedemora kommun?

Det kommer ta en liten stund att sätta mig in i kommunen och vilka utmaningar som kan finnas. Vi har snart en näringslivsstrategi på plats, så det kommer underlätta. Det kommer också innebära mycket arbete för att strategin ska bli levande. Jag känner att jag har bra och engagerade medarbetare på näringslivsenheten som gör att vi tillsammans kommer att ta oss an den nya strategin på ett bra sätt.

Vilka bra erfarenheter tar du med dig från tidigare jobb?

Erfarenheten av att träffa företag och förstå deras utmaningar är en erfarenhet jag tar med mig. Då jag tidigare arbetat med företagsetableringar i Borlänge så vet jag vilken tid och att det krävs mycket arbete för att få till en ny etablering. Även de utmaningar som finns i en kommun med alla regler och lagar att förhålla sig till gör att det ibland tar tid innan man kan fatta ett slutgiltigt beslut.

Hur ser ditt liv ut utanför jobbet?

Jag bor i en villa i Falun med min fru Helena och våra två barn och vår hund. På fritiden gillar jag att spela golf, åka skidor framförallt på längden men även utför. Jag gillar att resa och se nya platser och möta nya kulturer.

Och hur känner du för just Hedemora?

Det är en fin stad med många fina byar och en fin stadskärna som tyvärr många missar som bara åker förbi på riksvägen. Jag hoppas att vi kan få fler att stanna till i Hedemora och upptäcka vad som finns här.

Dessutom har Hedemora ett väldigt varierat näringsliv vilket inte alla mindre kommuner kan skryta med. Geografiskt ligger Hedemora väldigt bra till med närheten till Borlänge/Falun, men även Mälardalen och Stockholm, så ur ett etableringsperspektiv borde Hedemora vara intressant för flera företag.

Har du någon hälsning till kommunens företagare eller ännu oförlösta företagare?

Dörren till oss på näringslivsenheten är alltid öppen och vi finns till för er. Det finns inga för små eller för stora frågor eller funderingar. Det är bara frågan som aldrig ställs vi garanterat inte kan svara på. 

Jag hoppas att jag får möjlighet att komma och träffa er och se på era verksamheter. För det är tillsammans med er vi ska göra Hedemora till en ännu bättre kommun.

Från näringslivsbolag till näringslivsenhet  

I juni tidigare i år avvecklade Hedemora kommun sitt bolag Hedemora Näringsliv. Istället organiserades näringslivsverksamheten till att bli en del av kommunstyrelseförvaltningen i den nya näringslivsenheten.

Sofie Jutner som varit tillförordnad vd för näringslivsbolaget och efter avvecklingen haft rollen som tillförordnad näringslivschef, kommer att arbeta med andra arbetsuppgifter på näringslivsenheten.

Läs mer: näringsliv hedemora kommun (hedemoranaringsliv.se)

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-10-29