Familjehem med mycket hjärterum sökes

Flicka och pojke leker superhjältar

Välkommen till informationskväll 31 mars om att bli familjehem.

Behovet av trygga familjehem för barn och unga finns alltid. Just nu är behovet särskilt stort och Hedemora kommun söker dig som kan ge rum och trygghet åt ett barn i en utsatt situation, oavsett varifrån barnet kommer.  

- Många människor är på flykt undan kriget i Ukraina. Vi vill vara beredda på att kunna ta emot barn som kommer hit till Hedemora, utan föräldrar eller andra anhöriga. De barnen behöver vi ta hand om, ge trygghet och stöd. Vi behöver hitta hem åt dem, och åt andra barn upp till 18 år, tillfälligt eller för en mer varaktig tid, säger Ulrika Ekström Emnerud, enhetschef, barn och ungdom. 

Har du möjlighet och det som behövs? 

Så fungerar det att vara familjehem eller jourhem

Barn- och ungdomsenheten bjuder in till informationskväll. Vi berättar vad det innebär att ta hand om ett barn som familjehem eller jourhem, vilka kraven är och hur en utredning går till, vad det innebär att vara uppdragstagare till kommunen, samt om ersättning för uppdraget. 

Anmälan görs i förväg till familjehem@hedemora.se

Tid: 31 mars, klockan 17.00. 
Plats: Kommunhuset Tjädern. Samling i huvudentrén, Hökargatan 6, Hedemora.

Varmt välkommen!

Läs mer: Familjehem,kontaktfamilj eller kontaktperson (hedemora.se)


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-03-24

Startsida