Hur blev resultatet i årets glassprovtagning?

13594575-kids-boys-and-little-girl-eating-ice-cream (1).jpg

Årets provtagning av mjuk- och skopglass samt milkshake genom stickprovskontroller i Hedemora kommun sommaren 2021. Syftet med provtagningen är att kontrollera hygienen vid glassförsäljning. 

Det är 16 provtagningar som har gjorts. Resultaten visar att alla 14 glassprover fick bedömningen ”tillfredställande” vilket betyder att glassen har en god kvalitet. Det har skett en regelbunden glassprovtagning sedan år 2008 (förutom 2019) som visat att två till tre glassprover fått anmärkningar varje år. En jämförelse med provtagningen från år 2020 har hygienen i glasshanteringen förändrats något till det sämre. Det skiljer sig åt med vilka verksamheter som säljer glass och/eller har olika glasstyper från år till år.

Läs rapporten Glassprovtagning 2021

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-07-05

Startsida