Välkommen till Husbyringen

Sveriges flagga   Flagga_England.jpg   Flagga_Tyskland.jpg 


Husbyringen_logotyp.jpg                         Polhemsruta.jpgNi är alla varmt välkomna till Husbyringen.

Med anledning av Coronaviruset följer vi
Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tänk på att hålla avstånd när ni vistas på besöksmiljöerna. 

Husbyringen är Sveriges första ekomuseum och ligger naturskönt i Södra Dalarna, i Hedemora Kommun. Runt Husbyringens 6 mil långa natur- och kulturled kan du uppleva unika industri- och kulturhistoriska platser, präglade av hårt arbete i dåtidens malmbrytning.

Husbyringen sträcker sig mellan bruken Långshyttan, Silfhytteå, (Observera att slussen i Silfhytteå är nedlagd) Kloster, Husby-Smedby och Stjärnsund. Platser som alla bär på en spännande historia. Två av dem är knutna till några av Sveriges största uppfinnargenier – Christopher Polhem som var verksam i Stjärnsund och Gustav de Laval vid Klosters bruk.

Husbyringen erbjuder aktiviteter, friluftsliv och rekreation, fiske och kanotleder.

Under dessa tider rekommenderar vi alla besökare att vistas utomhus. Kring Husbyringen finns flera trevliga sevärdheter som passar utmärkt för utflykter i närmiljöer. Besök gärna parken och vandra längs med Klosterån. Njut av stillheten och det strömmande vattnet. Ta gärna med en kaffekorg. Parken är öppen kl. 10.00-18.00 från maj till september. OBS! I parken betar får, därför får inga hundar vistas i parken. Tänk på att låta fåren vara ifred och det är inte tillåtet att mata dem. 

Besök Stjärnsunds bistro&cafe

Öppet aug-sept på helger: lörd. 11.30- 17.30, sönd. 11.30- 16.00.Se menyer på Instagram och fb stjärnsundbistro.

Spontan afterwork annonseras på Instagram och fb stjärnsundbistro.

Skördefesten 4-5 sept. Öppet: lörd. 11.00- 17:30, sönd. 11.30 -16.00.Skördegryta kött och vegan, fika, kaffe, läsk och fullständiga rättigheter.


Cykla på Husbyringen

På nedanstående länk syns Husbyringens cykelled på kartan. Leden är ännu inte skyltad men det kommer att ske under hösten. Husbyringens cykelled är certifierad av Trafikverket och är en lättare led som även passar för familjer med barn. Längs med leden finns möjlighet till både bad och fiske. Mejla info@husbyringen.se för ytterligare information.


Polhemsmuséet

Stängt för säsongen. Det går bra att boka gruppvisningar fram till den 15 okt. Boka via info@husbyrigen.se.

OBS: Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Visningarna på museet kommer att ske  i överensstämmelse med dessa rekommendationer.


Klosters bruksmuseum är öppet dagligen från maj -sept. Obs frivillig avgift  på museet: 30 kr/person.

.

Husbyringens App

I appen finns information om alla våra sevärdheter och besöksmål och var man kan äta och bo. Det finns också  flera intressanta ljudberättelser där människor som levt kring Husbyringen, berättar om sitt liv och verksamhet. Till sommaren kan de besökare som vill, även cykla en sträcka kring Husbyringen. Cykelleden finns utmärkt på en särskild karta i appen. 

Flera av de entreprenörer som finns utmed Husbyringen lägger ut kontinuerlig information och här finns även aktuella erbjudanden.

Appen finns också på engelska.

Husbyringens app finns för nedladdning både på Appstore och i Playbutik och är  gratis. Vill Du som entreprenör utmed Husbyringen vara med i vår app? Kontakta Pia Hilborn, info@husbyringen.se.  

LÄNKLISTA

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-08-27

Husbyringen Besökscentrum
Telefon: 0225-801 31
E-post: info@husbyringen.se

Visit Dalarna
Tel:0771-62 62 62
E-post: info@visitdalarna.se
www.visitdalarna.se
facebook.se/visitdalarna

Lokal kontaktpersonVisit Dalarna
affärsutvecklare 
Pia Rydberg Wallner 
010-600 29 28
E-post:pia.rydberg-wallner@visitdalarna.se