Dala-Husby


Dala- Husby, även kallat Husby är en tätort i Hedemora kommun som ligger ungefär 19 km från Hedemora stad. Husby är ett samlingsnamn för flera småorter som bland annat, Koberga, Källsbyn, Lundbo, Ytternora, Övernora, Smedby, Djusa, Salmakarbo och Djusa. Husby har en fin miljö med många fina hus, speciellt de kungsgårdar som finns längs älven.

 

Smedby är kärnan i Husby och här hittar du förskola och grundskola med årkurserna F-6. Här finns också Dala-Husby hotell och restaurang som fått olika utmärkelser för sin höga standard. Husby värdshus ligger också i Smedby, där har de en fin restaurang och möjlighet till konferenser och bröllop. I byn hittar du även kyrkan och en lanthandel med livsmedel.

 

Husby har även olika föreningar inom bland annat, kultur, bastu, idrott och hembygd. Längs Dalälven vid Smedby finns en minigolfbana, bouleplan och ett café, dit kan man ta med familj och vänner för att umgås i en fin och trevlig miljö under de lite mer varma månaderna.


Smedby förskola

Smedby skola F-6

Fritidsgården Tarzan


 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-08-14
Skriv ut

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora