Stjärnsund

 

Stjärnsund är en tätort i Hedemora kommun som ligger ungefär 27 km från Hedemora stad. Stjärnsund är en gammal bruksort där järnhanteringen stod i fokus. Orten är även en del av Husbyringen. Byn består av många fina gamla hus och byggnader som bland annat kyrkan, Smedjan och Herrgården.

 

I centrala Stjärnsund ligger förskola och fritids, som har en stor gård med en fin miljö. Här finns höns, växthus och närhet till både sjö och skog.
I Stjärnsund finns det ett stort intresse för musik och teater. Konserter anordnas i bland annat kyrkan och Smedjan. Kultur överlag är en stor del av Stjärnsund.

 

Det finns en minigolfbana med kiosk där det finns möjlighet att stanna för en fika. Det finns även elljusspår för skidåkning, löpning eller promenader. Under sommaren anordnas onsdagsdanser i Stjärnsund som är populära och uppskattas av boende i trakten. Folk från hela södra Dalarna och Gästrikland brukar besöka dessa evenemang.

 

Vill du veta mer om Stjärnsunds historia, de gamla husen och byggnaderna, evenemang och sevärdheter m.m. kan du läsa mer här  

Permakultur Stjärnsund är ett nätverk av olika verksamheter och projekt i lokalsamhället runt Stjärnsund i Södra Dalarna.Stjärnsunds förskola

Fritidsgården Placet

 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2017-01-30
Skriv ut

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora