Vikmanshyttan

 

Vikmanshyttan är en tätort i Hedemora kommun som ligger ungefär 10 km väst om Hedemora stad och har ca 850 invånare. Vikmanshyttan är en gammal bruksort, en ort som beskrevs som ett samhälle med liv och rörelse. Järn- och stålhanteringen har funnits i bygden sedan lång tid tillbaka och är fortfarande en stor del av industrin i Vikmanshyttan.

Dalforsån AB och Erasteel Kloster AB är två företag som arbetar inom stålindustrin. Creator Teknisk Utveckling AB är ett annat företag i Vikmanshyttan som arbetar med projektledning, industridesign mekanisk och elektronisk konstruktion samt modell- och prototypframtagning.


Vikmanshyttan lever vidare i liv och rörelse, här finns förskolan Björkbacken och Vikmanshyttans skola som har årskurserna F-6. I anslutning till skolorna finns en sporthall som skolan och andra föreningar använder.


I Vikmanshyttan finns det idrottsföreningar inom bl.a. tennis, skytte, fotboll och skidor.  På orten finns det en restaurang, Lailas gourmetpizza och Brukskrogen. I Vikmanshyttan finns det en gokartanläggning med både inomhus- och utomhusbana, anläggningen har även en relaxavdelning.

Här kan du läsa med om Vikmanshyttans historia

 

Förskola, skola och fritidsgård

Björkbackens förskola

Vikmanshyttans skola

Fritidsgården Nya Mojsen

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2016-07-12
Skriv ut

Tfn: 0225-340 00
Tfn-tider: 8:00-12:00, 13:00-17:00
E-post: Kommun@hedemora.se
Öppet: 9:00-16:00

Besök: Receptionen
           Hökargatan 6
           Hedemora