Räddningstjänst

Om det har hänt en olycka, och du eller någon annan behöver hjälp av brandkåren (Räddningstjänsten), så ska du ringa 112. Dit ska du även ringa om du akut vill komma i kontakt med polisen eller sjukvården.


Räddningstjänsten gör även annat än att hjälpa till vid olyckor. I Hedemora kommun arbetar Räddningstjänsten för att du som bor i kommunen ska vara trygg och säker. För att det ska vara så, så jobbar Räddningstjänsten med skadeförebyggande verksamhet för att minska antalet olyckor och begränsa skadorna vid olyckor. Räddningstjänsten arbetar även med att hjälpa till vid olyckor, och med att ta emot och åtgärda automatiska brandlarm och servicelarm, SOS-alarm tar emot larmen.

Det är också Räddningstjänsten som informerar om till exempel hur du får elda, vilka regler som gäller för sotning, brandvarnare och om brandriskerprognosser för skog och mark. 


Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund är ett samarbete mellan Avesta, Hedemora, Norberg och Fagersta kommun.
Räddningstjänsten finns på Axel Johnsons väg 70, 774 34 Avesta
Växel: 0226-64 58 00
E-post: sdr@avesta.se

Länk till Södra Dalarnas Räddningstjänstförbund 

 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-09-24