Krisberedskapsveckan - inspiration och kunskap för att klara utmaningar

Färgglada grönsaker

Mat är temat för krisberedskapsveckan 26-30 september.

Den nationella krisberedskapsveckan uppmärksammas i Södra Dalarna i ett gemensamt arbete kring att lyfta vikten av hemberedskap och samhällsberedskap när det gäller livsmedel.

Hedemora, Säter och Avesta samarbetar med föreningen Skördefesten i Södra Dalarna kring ett arrangemang i kommunerna olika dagar under veckan. Olle Bengtsson från Skördefesten berättar bland annat hur självförsörjningsgraden ser ut i kommunerna idag. 

Föreläsning, anpassade menyer och inspiration för din hemberedskap

I Hedemora tar vi upp temat beredskap och mat på flera sätt under krisberedskapsveckan. Bland annat har Vasaköket skapat menyer med maträtter som bygger på att de ska vara lämpliga i en situation som kan innebära brist på importerade livsmedel, brist på personal och lämplig utrustning. 

Hedemora kommun bjuder in till föreläsning i Sankt Paulusgården

Vår tids stora utmaningar – och inspiration för att möta dem

Hela världen stormar när en världsordning byggd på billig olja och evig tillväxt börjar falla isär. Vad innebär det för våra liv och hur ska vi egentligen försörja oss i framtiden?

David Jonstad är författare och journalist och bor i Arkhyttan. Han har skrivit flera böcker om stora utmaningar i vår tid och med föreläsningen ger han en snabbkurs till hur vi hamnat där vi är, vad vi kan förvänta oss av framtiden och framför allt – hur vi bäst kan möta den. 

Sofia Billvik berättar om hur man på lokal nivå praktiskt har jobbat med att förbereda sig för en kris.

Hur beredd är du om läget snabbt förändras? Få hjälp med din hemberedskap

Frivilliga resursgruppen i Hedemora, FRG informerar och ger goda råd för att du ska kunna klara dig bättre i en samhällskris. 


Program: Sankt Paulusgården 27 september från klockan 18.00

  • Frivilliga resursgruppen informerar om hemberedskap utanför föreläsningssalen.
  • Hedemora kommun hälsar välkommen och berättar bland annat om Vasakökets beredskapsarbete.
  • Cirka 18.30: Föreläsning Vår tids stora utmaningar – och inspiration för att möta dem.
  • Olle Bengtsson från Skördefesten i södra Dalarna berättar hur självförsörjningsgraden ser ut i kommunerna idag.


Program: Hedemora stadsbibliotek 

  • 29 september klockan 18.00: Frivilliga resursgruppen informerar och ger praktiska råd om hur din hemberedskap bör se ut för att du ska kunna klara dig om vi drabbas av en samhällsstörning eller kris. Att kunna klara sig utan samhällets hjälp i en vecka kallas för att ha en hemberedskap. 
  • Hela veckan: Tipsrunda där vinsten är en riktigt bra krislåda!

Om krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Kampanjen leds av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och i år är temat mat.

Läs mer om krisberedskapsveckan på msb:s webbplats: Krisberedskapsveckan (msb.se)


Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-09-27

Startsida