Kulturnatt Hedemora 2021

 • Kulturnatten, som bestod av arrangemang både under eftermiddagen och kvällen, blev lyckad – både mycket trivsam och välbesökt.

 • Barnarrangemangen i Myntparken: barnallsång, rocka rockring och cirkus-prova på med Cirkus Roman lockade många barnfamiljer. Massor av rockringar i alla möjliga färgtoner snurrade runt både barn och vuxna och uppåt ett hundratal barn ville prova på olika balans/jongleringskonster under Romans stödjande ledning. Ett myller av kreativitet präglade eftermiddagen i Myntparken.

  I tältet på Stora torget avlöste grupperna varandra och de första, som bestod av ungdomar från Hedemora Kulturskola, gjorde ett starkt intryck på publiken. Bullermyrens band som var de sista att äntra scenen fick ett mycket varmt mottagande av publiken som verkligen var med på noterna när orientaliska och svenska låtar vävdes samman med såväl svensk som arabisk text i det allra bästa samspel mellan de sju musikerna. Till några svenska polskor framfördes en avancerad form av breakdance. Tidigare under kvällen hade gruppen spelat i olika konstellationer vid Internationella föreningens musikcafé i Vasagården.


 • Arrangemangen i kyrkan var välbesökta. Tornuppstigningen är alltid mycket populär och vid konserten med Camilla Last och Elin Hällman var det i stort sett fullsatt, med hänsyn till pandemin.


 • I Stadsbiblioteket  avlivades en och annan myt kring Gustaf Wasas äventyr i Dalarna av föredragshållaren Daniels Sven Olsson inför intresserade åhörare. Några ungdomar hittade till ”spelhörnan” med brädspel där glädjen stod högt i tak och skratten var många. Andra fyndade bland böckerna i bokloppisen som denna kväll bestod av lokalhistoriskt material.

  I Martin Koch-rummet belystes Hedersmedlemmen och Hedemoraprofilen Lennart Svenssons liv och gärning av Hjalmar Envall. Birger Sjungargård ledde allsång och berättelser tagna ur 1996 års Jubileumskrönika ”Sagan om Hedemorahästen”.Birger berättade om den senast införskaffade tavlan till Lagmansgården -ett porträtt av Martin Koch -  och hur den återfanns efter många turer. Kvällen avslutades med ”Kura skymning”.

 • Pär Lagerkvist dikt ”Det är vackrast när det skymmer” fick avsluta kvällen i Martin Koch-rummet.. Den frasen var också rubrik för den uppskattade konserten med operasångerskan Hillevi Martinpelto och pianisten Eva Karpe i Vasakyrkan tidigare på eftermiddagen.

  Litet tåg i stadsmiljö

  Flicka jonglerar

   


  Man håller barn i park

   

Kulturnatt Hedemora är en samverkan mellan caféer, Hedemora kyrka, Hedemora MC Museum, kulturföreningar, restauranger, Skorstensfejaryrkets museum, Stadsbiblioteket och Kulturenheten vid Hedemora kommun.


Konsert med musik och poesi: Gunnel Nornholm och Christer Lysarides


 

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-09-09
Skriv ut