Långshyttan - pärla med potential att locka fler

Bruksparken i långshyttan

Hedemora kommun inleder nu ett utvecklingsprojekt för att utveckla Långshyttan och locka fler invånare och företag till platsen.

- Långshyttan med sin historia, sin vackra natur och sitt fördelaktiga läge är en plats som kommunen vill visa fler, säger Kristina Backlund, kommunikationschef.

Nu bjuder kommun, med Hedemora bostäder samt Hedemora näringsliv, in till workshopar för inspel, idéer och framtidsutveckling.

Långshyttan är Hedemora kommuns andra största tätort. Här finns ett levande centrum med bra service, skola och förskola samt vårdcentral. Här finns bra förutsättningar för företag och jobb, och flera företag har satsat i Långshyttan de senaste åren. I Långshyttan väntar dessutom naturen alldeles intill och vackra sjöar, skogar och en levande landsbygd skapar äkta dalaidyll.

- Nu finns lediga lägenheter i området, och det var i och med det en vilja om att ta reda på vad som skulle kunna locka fler till Långshyttan väcktes, säger Erik Kristiansson, vd för Hedemora bostäder.

Den 25 maj samt den 16 juni bjuder kommunen, tillsammans med Hedemora näringsliv samt Hedemora bostäder in till workshop för att diskutera Långshyttans framtida utveckling. Nu efterlyser vi dig som är eller vill engagera dig i Långshyttans utveckling. Vad kan göra Långshyttan än mer attraktivt? Vad är viktigt att behålla? Hur bör vi alla arbeta för att utveckla Långshyttan?

Kontakta Katarina Nordin om du har frågor eller idéer. Eller logga in på mötet via följande länk:

Tisdag 25/5 kl 15.00 – 16.30 Klicka här för att delta i mötet 
Onsdag 16/6
kl 18.30 – 20.00 Klicka här för att delta i mötet

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2021-06-07

Startsida