Bygglov för 76 nya bostäder på Brunnsjöliden

skiss brunnsjöliden.PNG

Förra veckan beslutade miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Hedemora att ge bygglov för 76 nya bostäder i flerfamiljshus på Brunnsjöliden i Hedemora.

- Fastigheterna skulle få ett mycket attraktivt läge, med utsikt över Brunnsjön och nära både motionsanläggningar och resecentrum, säger Henrik Selin, ordförande miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Samtliga nio hus i två plan

Lägenheterna blir fördelade på sju mindre hus och två större. Samtliga hus ska uppföras i två plan, där vissa även får inredd vind. De mindre husen ska rymma fyra lägenheter vardera och i de två större husen blir det totalt 24 lägenheter per hus. Fördelningen på samtliga 76 lägenheter är tolv enrumslägenheter, 24 tvårumslägenheter och 40 trerumslägenheter. 

- Om bostäderna, som går under benämningen Man i halvkroppsformat i utomhusmiljö. Henrik Selin, ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden
Bollkrysset, blir verklighet har vi det största  bostadsprojektet på länge i kommunen. Det behövs och skulle öka takten rejält för att skapa fler boendemöjligheter, säger Henrik Selin.

Dessutom känns det kul att det nu finns ett bygglov utifrån den detaljplan som antogs för cirka fem år sedan.

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden antog hösten 2017 Detaljplan för Brunnsjöliden, som i huvudsak
berör Brunnsjöliden, Syllen och strandområdet. 

Information i form av brev kommer att skickas ut till dem som tidigare har yttrat sig i bygglovsärendet och överklagandetiden efter beslutet är fyra veckor. I dagsläget finns inget startbesked klart för att påbörja byggandet.

Läs mer: Brunnsjöliden (hedemora.se)

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2022-02-08

Startsida