Du är här: Barn & Utbildning

En skola för framtiden 

Välkommen till Martin Koch-gymnasiet! 

Vi är en skola med eleven i fokus. Belägna i Hedemora, med 400 elever och åtta olika gymnasieprogram, satsar vi på en undervisningsform där alla elever ska känna sig sedda och få bästa möjliga förutsättningar för att lyckas. Vi gör det genom små undervisningsgrupper, hög lärarbehörighet och ett enormt engagemang för var och en av våra elever. Till slut handlar ju allt om dig – det är din utbildning och din framtid och vi vill hjälpa dig på vägen.

Martin Koch-gymnasiet består av moderna lokaler där du får chans att utbilda dig genom både teori och praktik. Vi har bygghall och maskinpark för dig som läser bygg och fordon och för dig som läser en teoretisk linje har vi skapat de bästa förutsättningarna tillsammans med våra pedagoger, med ett bemannat bibliotek, läxhjälp och mattestuga för dem som har behov av det.

Dessutom är vi en av landets bästa skolor för Ungt Företagande. Förra året vann vi pris som regionens bästa UF-skola och för att vi har den bästa UF-läraren. På den stora riksfinalen slutade vi sedan tvåa.

Anledningen till vår framgång är att vi har ett tillåtande klassrumsklimat, vi stöttar våra elever och vi har ett jättebra samarbete med företag runt om i länet som ger fina praktikplatser till eleverna. Men det viktigaste vi har är vårt engagemang. Här har du en skola som bryr sig.


Barn & Utbildning - Martin Koch