Minska smittorisken vid skolstart

Corona - välkommen tillbaka till vardagen.jpg

I veckan börjar vardagen igen för våra barn och elever. Det är en skolstart som så mycket annat präglas av att vi arbetar hårt för att minimera smittorisken och vara rädda om varandra.

Ett sätt att minska smittspridningen är att om möjligt undvika kollektivtrafiken. När det är möjligt, se till att barn och ungdomar cyklar eller går istället för åker buss. Och när vi färdas i kollektivtrafiken – håll avstånd och sätt dig en bit ifrån de andra resenärerna om det är möjligt.

I kommunen vidtar vi nu flera åtgärder för att minska riskerna även i skolan. Skolstarten genomförs på lite annorlunda sätt än vanligt. Alla elever samlas inte på skolgården utan i sina klassrum, eller i grupper (gäller förskoleklass och ettor på en del skolor) så att inte en större folksamling bildas.

Gymnasiets elever börjar inte samtidigt, utan har en skolstart som är spridd över flera olika dagar.

Samtidigt utreder region Dalarna möjligheten med att införa ännu en buss mellan Långshyttan och Hedemora för att minska trängseln på bussen.

  • Och som vanligt. Stanna hemma om du känner dig sjuk, även vid lindriga symtom.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Håll avstånd.
  • Var rädda om varandra!
Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-08-18

Startsida