Myndigheterna om det nya coronaviruset

32606155-researcher-with-glass-laboratory-chemical-test-tubes_1.jpg

På krisinformation.se kan man läsa att Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till Hubeiprovinsen i Kina. Enligt Folkhälsomyndigheten är sannolikheten låg att det nya coronaviruset, 2019-nCoV, kommer att spridas i Sverige. Här kan du ta del av myndigheternas information om det nya viruset.

Det första fallet av coronavirus i Sverige har bekräftats. Risken för smittspridning i samhället i Sverige bedöms ändå som mycket låg. Folkhälsomyndigheten har sammanställt svar på vanliga frågor om sjukdomen.

Den 1 februari fattade regeringen det formella beslutet att klassa viruset som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom. Detta som en beredskapsåtgärd, för att ge Folkhälsomyndigheten och de regionala smittskyddsläkarna möjlighet att snabbt ta beslut om karantän av smittade personer om det skulle bli nödvändigt.

1177 Vårdguidens rekommendation

Har du under de senaste 14 dagarna varit i ett område i Kina där många har blivit sjuka av coronaviruset? Då ska du vara uppmärksam om du får symtom som feber, halsont eller hosta. Ring då telefonnummer 1177 för att få information om när och var du ska söka vård.

Har du inte varit på resa i Kina de senaste 14 dagarna, men har liknande symtom? Då är det inte sannolikt att du har fått det nya coronaviruset. Du kan söka information på 1177.se för råd vid andra sjukdomar och besvär som är vanliga, som influensafeberförkylninghosta eller ont i halsen.

Här hittar du mer information om coronaviruset:

Krisinformation.se: Myndigheterna om det nya coronaviruset

Folkhälsomyndigheten: Frågor och svar om nytt coronavirus 2019-nCoV

1177 Vårdguiden om Coronaviruset

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2020-02-06

Startsida