Sörbogrundet

Sörbogrundet är unikt, så till vida att det är ett väldigt stort sammanhängande område som hållits öppet under lång tid. Nötkreatur betar årligen delar av Sörbogrundet, medan andra delar brukas som slåtteräng. Dessutom hävdas en del av området inte alls, men eftersom hela grundet varje vår bränns så hålls även dessa delar till större delen öppen. 

I anslutning till Sörbogrundet finns ett högt fågeltorn, ägt av Länsstyrelsen. Tornet är placerat i ett väldigt fint skogsområde och ger en god överblick över Sörbogrundet. Det är en fördel att ha en bra kikare för att skåda fågel, eftersom avståndet oftast blir väldigt långt. Tyvärr är tillgängligheten till tornet dålig, eftersom skötseln av stigen dit varit eftersatt under många år.

Vid Sörbogrundet finns en liten parkering med plats för 3-4 bilar. Härifrån kan man promenera ut på grundet via en traktorväg.

Vid sista gården ska man hålla till vänster vid silosen, annars hamnar man på gårdsplanen.


745.jpg

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2015-08-21