Snars Har

Snars har är idag bara en stor igenvuxen strandäng och en holme. Marken är väldigt låglänt och översvämmas i stort sett årligen. Grusvägen mellan Jönvik och Sörbo passerar förbi alldeles intill Snars Har, och det finns här en realtivt stor P-plats. Eftersom P-platsen ligger högt ger den bra utsikt över en stor del av Hovran.

Även om området idag är igenvuxet har det potential att bli en fantastiskt strandäng. Huggning och fräsning, med påföjande bete eller slåtter, skulle resultera i en naturtyp perfekt för våtmarksfåglar. Med vissa åtgärder skulle parkeringen kunna utgöra en trevlig rastplats med förnämlig utsikt.


IMG_0899.JPG

Snars Har, vid högvatten. Den 25 hektar stora strandängen som vanligtvis

finns innanför holmen är helt översvämmad.

Information om hur Hedemora kommun behandlar dina personuppgifter och hur du tar tillvara på dina rättigheter enligt Dataskyddsförordningen (GDPR – General Data Protection) finns på Hedemora kommuns hemsida www.hedemora.se under Dataskydd. Du kan också kontakta kommunens kundtjänst tel. 0225-34 000.

Har du synpunkter på den här sidan, tar vi tacksamt emot dem.
Fyll i formuläret nedan och dina synpunkter skickas till ansvarig för sidan. Om du anger din e-postadress kan vi ge återkoppling annars kan vi tyvärr inte svara. 
Tack för att du hjälper oss att skapa en bättre webbplats.

Ditt namn:
  

Din e-postadress:
   

Din synpunkt:
  

 

Sida uppdaterad 2019-12-20